Torstai 17.4.2014 12:45 Perästä kuuluu Saimaalehti

Oopperaa alttarikaapissa

Vaellamme pääsiäisviikkoa kohti suurta ylösnousemuksen juhlaa. Palmusunnuntai oli Karjalassa virposunnuntai, jolloin lapset keräsivät pajunoksia ja koristelivat niitä. Palmusunnuntai-aamuna perheenäiti virpoi lapset ja karjan, joiden kasvua toivottiin. Isäntä virpoi hevoset. Toivotettiin kaikkea hyvää uudelle kasvukaudelle.

Torstai 17.4.2014 12:44 Toimittajalta Saimaalehti

Valopilkkuja kaupungissa

Savonlinnan kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa esityslistalla oli kaupungin vuoden 2014 talousarvion tasapainottaminen. Kaupungin talous tiukkenee koko ajan ja lisäsäästöjä tarvitaan. Muun muassa Sosterilta edellytetään vuonna 2014 menokarsintaa, jolla saavutetaan 1,6 miljoonan euron vähennys Sosterin talousarviossa Savonlinnan kaupungilta laskutettaviin palvelumaksuihin.

Torstai 17.4.2014 12:41 Uutiset Saimaalehti

Yritykset pystyneet kriisistä huolimatta uudistumaan

Savonlinnassa keskustellaan tänään pienten ja keskisuurten yritysten rahoituksesta, uudistumisesta ja kansainvälistymisestä. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n pk-toimintaympäristöselvitys julkistetaan Savonlinnassa.

Torstai 17.4.2014 12:39 Uutiset Saimaalehti

Rullalautailun erikoisliike avasi Savonlinnassa

Savonlinnan skeittaajien päiväuni on käynyt toteen. Olavinkatu 51:ssä sijaitsevaan liikehuoneistoon avatusta rullalautakaupasta löytyy nimittäin kaikki rullalautailuun liittyvät tuotteet: laudat, tarvikkeet, kengät, vaatteet ja asusteet.

Torstai 17.4.2014 12:37 Uutiset Saimaalehti

Elämäntavoilla suuri vaikutus sydänterveyteen

Sydän muistaa, miten sitä on kohdeltu. Kardiologi Petteri Kosonen toivookin, että ihmiset pitäisivät sydämestään hyvää huolta nuoresta pitäen. Se tarkoittaa terveitä elämäntapoja: oikeanlaista ruokaa, sopivasti liikuntaa, savuttomuutta ja riittävää lepoa. Tällä reseptillä muun muassa riski saada sydäninfarkti pienenee jo huomattavasti

Torstai 17.4.2014 12:35 Vapaalla Saimaalehti

Couperosaa voidaan hoitaa

Moniin iho-ongelmiin kesä ja aurinko tuovat hetken helpotuksen. Sen sijaan couperosa-iho ei auringosta ilahdu. Couperosa-ihossa ihon pintaverenkierto on heikentynyt ja veri on jäänyt ikään kuin seisomaan. Lisäksi hiusverisuonet ovat laajentuneet. Iho on ohentunut ja herkästi reagoiva. Auringonotto pahentaa asiaa.

Torstai 17.4.2014 12:30 Uutiset Saimaalehti

Savonlinnan LinnaKlubi 5 vuotta

Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava yhteisö Savonlinnan LinnaKlubi vietti 9.4. keskiviikkona 5-vuotisjuhliaan. Haapavedentiellä sijaitsevalla Klubitalolla syntymäpäiviä juhlittiin rennoissa tunnelmissa juhlalounaan, puheiden ja kakkukahvien merkeissä. Klubitalo oli täynnä vieraita: jäseniä sekä yhteistyötahojen edustajia.

Torstai 17.4.2014 10:56 Vapaalla Saimaalehti

Koiravierailut ilahduttavat

Monet lemmikkikoiran omistajat uskovat, että koiran kanssa touhuilu vaikuttaa heidän terveyteensä positiivisesti. Useat tutkimukset puhuvat samaa: lemmikin omistajan riski sairastua useisiin sairauksiin on pienempi kuin lemmikkiä omistamattoman. On todettu, että koiran seurassa verenpaine laskee ja jopa masennus lievittyy.

Torstai 17.4.2014 10:52 Viihde Saimaalehti

Neljä Ruusua Savonlinnassa pitkäperjantaina

– Kun on 15-vuotiaasta notkuillut takahuoneissa ja esiintymislavoilla, niin kyllä kiertueella olemisesta on tullut melko luonteva olomuoto. Jos ei pääse esiintymään pitkään aikaan, tulee vieroitusoireita ja hermo kiristyy.
Näin sanailee yhden tunnetuimman Suomirock-yhtyeen, Neljän Ruusun, keulahahmo Ilkka Alanko.

Torstai 17.4.2014 10:48 Vapaalla Saimaalehti

Savonlinnaan akkuja lataamaan

– Paluu juurille antaa voimia. Tämä sanonta pitää paikkansa, vakuuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön virkamies, ekonomi Riitta Lehtomaa, joka on hankkinut Villa Karitasta Savonlinnan Kasinonsaarilta vapaa-ajanasunnon.

Vanhemmat