Keskiviikko 23.4.2014 10:05 Toimittajalta Saimaalehti

Matkailu vielä veturina

Savonlinnan kaupungin kehitysyhtiö Savonlinnan yrityspalvelut Oy käynnistyi runsas vuosi sitten.  Optimistisen odottavin mielin yhtiön johto esitteli ensimmäisen vuoden tuloksia ja tulevaisuuden näkymiä.

Keskiviikko 23.4.2014 10:04 Perästä kuuluu Saimaalehti

Mielessä kiitollisuutta

Sunnuntaina 27.4. vietetään kansallista veteraanipäivää. Päivää on vietetty vuodesta 1987 lähtien. Kansallisen veteraanipäivän päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Mikkelissä, ja siihen osallistuu kunniavieraiden, sotaveteraanien, ohella myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Keskiviikko 23.4.2014 10:01 Uutiset Saimaalehti

Veteraaniviikot Savonniemen kampuksella

Kiirastorstaina 17.4. Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan Savonniemen kampuksen sisäpihalle on kokoontunut joukko hyväntuulisia sauvakävelijöitä loppuverryttelyyn. Sauvakävelijät ovat kampuksen perinteisille veteraaniviikoille osallistuvia veteraaneja.

Keskiviikko 23.4.2014 09:57 Uutiset Saimaalehti

Byrokratia vie aikaa, jota kukaan ei korvaa

Tuotannollisten investointien toteuttamista jarruttavat kysynnän riittämättömyys ja käyttöpääomaongelmat, vaikka suomalaisen pk-sektorin ketteryydestä muuttuvissa olosuhteissa todistaakin tuore pk-yritysten toimintaympäristökysely.

Keskiviikko 23.4.2014 09:53 Vapaalla Saimaalehti

Kenraali Hägglund esitelmöi Jääkärien perinnöstä

Ensimmäisen maailmansodan syttymisestä tulee elokuussa 1914 100 vuotta. Sen jälkeen venäläiset julkistivat Suomen venäläistämisohjelman. Maassa ei ollut omaa armeijaa, Venäjä sen sijaan vahvisti täällä omia joukkojaan Saksan pelossa. Viimeistään tässä vaiheessa huomattiin, että Suomella ei ole tulevaisuutta Venäjän yhteydessä.

Keskiviikko 23.4.2014 09:49 Vapaalla Saimaalehti

Koeajossa Hybridi-Auris

Ketterä, kevyt ohjata ja hiljainen käyntiääni. Siinä ensimmäiset mielikuvani Toyotan farmarimallisella Hybridi-Aurisilla (Auris Touring Sports Hybridi) tehdyltä koeajokierrokselta kaupunkiliikenteessä.

Keskiviikko 23.4.2014 09:16 Uutiset Saimaalehti

Noidankattilasta tulee ravintola Koski

Savonrannan vierasvenesatama ja sen ravintola Koski avautuvat vappuna uuden isännän hoidossa. Savonrannan oma puuhamies Juha-Pekka Hämäläinen, joka touhusi myös Rannan Kemujen kesätapahtumaa, on nyt Savonrannan vierasvenesataman uusi yrittäjä.

Torstai 17.4.2014 12:45 Perästä kuuluu Saimaalehti

Oopperaa alttarikaapissa

Vaellamme pääsiäisviikkoa kohti suurta ylösnousemuksen juhlaa. Palmusunnuntai oli Karjalassa virposunnuntai, jolloin lapset keräsivät pajunoksia ja koristelivat niitä. Palmusunnuntai-aamuna perheenäiti virpoi lapset ja karjan, joiden kasvua toivottiin. Isäntä virpoi hevoset. Toivotettiin kaikkea hyvää uudelle kasvukaudelle.

Torstai 17.4.2014 12:44 Toimittajalta Saimaalehti

Valopilkkuja kaupungissa

Savonlinnan kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa esityslistalla oli kaupungin vuoden 2014 talousarvion tasapainottaminen. Kaupungin talous tiukkenee koko ajan ja lisäsäästöjä tarvitaan. Muun muassa Sosterilta edellytetään vuonna 2014 menokarsintaa, jolla saavutetaan 1,6 miljoonan euron vähennys Sosterin talousarviossa Savonlinnan kaupungilta laskutettaviin palvelumaksuihin.

Vanhemmat